Новини

«1000 грн за вакцинацію» дозволили витрачати на оплату рахунків за газ: як це зробити

аме за нею видають «1000 грн за вакцинацію». Зробити це можна декількома способами: офлайн та онлайн. Послугою можуть скористатися лише українці віком від 60 років.

Про це повідомила пресслужба газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Зазначається: оплатити офлайн можна через платіжні термінали самообслуговування у будь-якому місці.

Українці молодші за 60 років не зможуть сплатити рахунки за газ за допомогою «1000 грн за вакцинацію».

Онлайн сплатити можна:

  • в особистому кабінеті на my.gas.ua;
  • у чаті GASUA у Viber та Telegram;
  • через сайти та мобільні додатки банків;
  • за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay).

Для оплати потрібно використовувати картку єПідтримка. Її видають 10 банків: А Банк, Альфа Банк, Банк Схід, Idea Bank, Izibank, Monobank, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк, Укргазбанк.

Водночас у «Нафтогазі» наголосили, що українці молодші за 60 років не зможуть сплатити рахунки за газ за допомогою «1000 грн за вакцинацію». Як розповіли в компанії, система програми єПідтримка перевіряє вік власника картки в момент оплати.

Тобто, якщо житло оформлене на людину, молодшу за 60 років, але рахунок сплачує саме пенсіонер – оплата пройде. А якщо людина, якій менш ніж 60 років, вирішить зі своєї картки заплатити за газ замість пенсіонера, зробити це у неї не вийде.

Також у «Нафтогазі» нагадали, що ціна на природний газ для побутових клієнтів у межах річного тарифного плану «Фіксований» становить 7,96 грн/куб. м із ПДВ. Водночас вартість розподілу (доставки) палива до цієї ціни не входить.