Волинь Новини

ВНУ співпрацюватиме з товариством Червоного Хреста

Відбулася зустріч ректора Анатолія Цьося, завідувача кафедри фізичної терапії та ерготерапії Ольги Андрійчук і голови Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентини Пришко, під час якої було підписано договір про співпрацю.   

Зокрема, сторони домовилися про партнерство в здійсненні обміну фахівцями для підвищення їхньої кваліфікації в сфері охорони здоров’я; створенні «Інформаційної бази донорів крові»; роз’ясненні положень міжнародного гуманітарного права й основоположних принципів міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця; залученні працівників і студентської молоді Університету до участі в діяльності Товариства. 

вну

Також ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось і голова Товариства Валентина Пришко обговорили організацію й проведення спільних локальних і міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, виставок, літніх/зимових шкіл, майстер-класів.   

вну

Сторони висловили міркування стосовно підготовки спільних проєктних заявок для реалізації програм попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф, аварій, епідемій тощо. Тому було обговорено організацію спільних тренінгів із надання першої допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій і психологічної підтримки для волонтерів.