Волинь Новини

На Волині хочуть визнати продаж цукрового заводу недійсним

Влада Володимира хоче визнати продаж акцій цукрового заводу, а продали їх за мізерні 36 тисяч гривень, недійсним.

Про це мер міста повідомив на бліцбрифінгу для ЗМІ.

Раніше дане товариство було державним підприємством, після чого було утворено ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», яке з 2012 року визнане банкрутом. Ухвалами суду визначено кредиторів, серед яких через заборгованість підприємства по податках до місцевого бюджету, що сягає більше 3 мільйонів гривень, і Володимир-Волинська міська рада. Ухвалою передбачено ліквідатора, який мав би виконувати рішення суду, – розповів міський голова Ігор Пальонка.

Згодом на території заводу було утворено 3 компанії: «Волинська біоенергетична компанія», ТОВ «Укрпродтранс» та ПП «ДАВІ БУД». Ці три підприємства безпосередньо стали власниками майна колишнього цукрового заводу. Щодо розмірів і обсягів майна, що перебували у користуванні цих підприємств, інформація відсутня.

У 2021 році ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» зареєструвало іще одне сільськогосподарське підприємство – ПАТ «Машинно-технологічна станція «Володимирагро». І саме акції останнього були продані, адже процедура банкрутства передбачає продаж усіх активів підприємства. «Зробили це за мізерну суму- 36 800 гривень 70 копійок», – зауважив Ігор Пальонка. – Такі дії власників обурюють не лише жителів громади, а й мене особисто, адже ми сьогодні втрачаємо надходження, які мали б поступити до місцевого бюджету. Про ці фінансові операції уже поінформовані місцеві правоохоронні органи та направлено листи до структури стратегічних досліджень. Плануємо добитися визнання даних торгів недійсними».