Волинь Новини

Хабар у стінах Волинської ОДА: що сказала керівниця про свого підлеглого

Як уже повідомлялося, у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації сьогодні, 14 лютого, затримали на хабарі посадовця Ковельської районної адміністрації.

Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Затриманий – заступник голови Ковельської райдержадміністрації Дмитро Красносельський.

За що затримали посадовця

Зі слів речниці Нацполіції області, посадовець вимагав та отримав від керівника одного із підприємств 4 тисячі доларів США.

У таку суму посадовець оцінив свої послуги у лобіюванні інтересів підприємства, зокрема, сприяння надання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу – зазначили на сайті Нацполіції області.

Гроші наразі вилучили. Запобіжний захід затриманому обиратимуть після оголошення йому про підозру в отриманні хабаря. Зі слів Ольги Бузулук, йдеться про «зловживання впливом».

Оперативний супровід здійснює управління СБУ в області, процесуальне керівництво – Волинська обласна прокуратура.

Санкція ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає, зокрема, до п’яти років позбавлення волі. Слідство триває.

Що розповіла керівниця затриманого

За коментарем Суспільне звернулося до керівниці затриманого – голови Ковельської районної державної адміністрації Ольги Черен. Зі слів посадовиці, її заступник сьогодні (14 лютого, – ред.) взяв офіційний вихідний.

Я заступників не контролюю зранку до вечора. Він написав заяву, сказав, що йому потрібно у Луцьк. Я звідки знала, що таке може статися? Мені інші працівники повідомили про це все – розповіла Ольга Черен.

Зі слів керівниці РДА, її заступник до травня 2021 року виконував обов’язки голови Маневицької РДА, після чого був призначений заступником Ковельської райадміністрації.

На разі Суспільному не вдалося зв’язатися із затриманим, аби отримати його коментар.

Як повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини» з посиланням на власні джерела, Дмитро Красносельський ніс частину хабара одному високопоставленому працівнику ОДА, який мав посприяти підприємству, що в Маневицькому районі, в отриманні дозволу на викид шкідливих речовин. До цього підприємство тричі намагалось отримати дозвіл, але безуспішно.

Проте грошей Красносельський не доніс. О 13:29 він увійшов у будівлю ОДА, слідом за ним – працівники СБУ та прокуратури, які й затримали його на сходах. Загальна сума хабара становила 4 тисячі доларів, проте у Красносельського вилучили тільки 2 тисячі.