Волинь Новини

«Будемо розбиратися»: заступник голови Ковельської РДА, який погорів на хабарі, заявив про провокацію

Під час затримання з хабарем заступник голови Ковельської райдержадміністрації Дмитро Красносельський переконував, що гроші, які вилучили правоохоронці, йому не належать. Мовляв, він прийшов у приміщення облдержадміністрації тільки з буклетом, а дії стосовно нього – провокація. Наголосив: до ОДА навідався, аби підписати документи в фінансовому відділі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в приміщенні Волинської ОДА 14 лютого затримали заступника голови Ковельської райдержадміністрації Дмитра Красносельського.

У посадовця вилучили кошти – хабар за дозвіл на викиди шкідливих речових у повітря для одного з підприємств Маневиччини.

Дмитро Красносельський ніс частину хабара одному високопоставленому працівнику ОДА, який мав посприяти підприємству, що у Маневицькому районі, в отриманні дозволу на викид шкідливих речовин. До цього підприємство тричі намагалося отримати дозвіл, але безуспішно.

Проте грошей Красносельський не доніс. Він увійшов у будівлю ОДА, а слідом за ним – працівники СБУ, прокуратури та поліції, які затримали його на сходах. Загальна сума хабара становила 4000 доларів, проте у Красносельського вилучили тільки 2000 доларів.

У поліції інформували, що Дмитро Красносельський вимагав кошти за сприяння в отриманні згаданого вище дозволу. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс», Дмитро Красносельський під час затримання переконував, що в руках він не тримав ніяких грошей, прийшов тільки з буклетом, а його затримання – це провокація.

«Я прийшов підписувати документи у фінвідділі. Все… Мабуть, хочуть зробити провокацію. Вилучають якісь гроші. На руках у мене нічого нема, я нічого не тримав. У мене грошей зовсім немає. У мене був буклет. Усе… У мене нічого не вилучили. [Я трактую це] як провокацію. У присутності понятих я запитав, де їх взяли. Мене перебивають. Хлопці не можуть пояснити, де взяли цих понятих. Це перше питання. Руки просвітили. Нічого немає на руках. Це друге. Помічені гроші, які вони вилучають, – у протоколі 2000 доларів США, а вилучають 2500 доларів США. Знову запитую – мовчать. Будемо розбиратися», – розповів Дмитро Красносельський.

«Ідеться про те, що він вимагав та отримав від керівника одного з підприємств неправомірну вигоду –4000 доларів США. У таку суму він оцінив свої послуги в лобіюванні інтересів підприємства, зокрема сприяння щодо надання дозволу на викиди забруднювальних речовин в атмосферу… Санкція статті передбачає покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі», – сказала речниця ГУНП в області Ольга Бузулук.

Зазначимо, що Дмитро Красносельський – уродженець Луганська, навчався в Луганському інституті внутрішніх справ МВС України, працював в органах МВС Луганщини, а у 2014 році очолив Кремінську РДА Луганської області. З вересня 2020 року працював заступником голови Маневицької РДА, а 20 квітня 2021 року його призначили заступником голови Ковельської РДА.

До слова, на посаді голови Маневицької райдержадміністрації він змінив свого земляка Сергія Мовенка, який нині є першим заступником голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

Мар’яна ТАРАСЮК