Волинь Новини

Теща головного рятувальника. Директорка сільського клубу з Волині нажила нерухомість у Рівному

Тамара Крицко, директорка будинку культури у селі Поповичі на Волині, теща виконуючого обов’язки голови ДСНС Сергія Крука обжилась нерухомістю та капіталом у Рівному. У 2021 році жінка заробляла близько трьох тисяч гривень на місяць та не мала жодного бізнесу. Проте це не завадило їй набути збудований зблокований будинок на чотири квартири та три квартири у Рівному.

Про це йдеться у розслідуванні видання «Четверта влада».

Директорка сільського клубу на Волині обжилась майном та капіталом у Рівному. Тамара Крицко мешкає і працює у селі Поповичі на Волині. Там народились її діти, там вона активна учасниця життя села. У тому ж селі вона керувала профспілкою. І там же вона є директорка сільського будинку культури. Крім того, Тамара Крицко є тещею виконуючого обов’язки голови ДСНС, ексочільника головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Рівненщини Сергія Крука.

Тамара Крицко. Фото з «Facebook»

За даними видання, в середньому жінка «на руки» у 2021-му отримувала трохи більше трьох тисяч гривень в місяць. У минулі роки її заробітна плата складала: в середньому дві тисячі гривень на місяць. Однак це не завадило жінці купити кілька квартир, взяти участь у будівництві і внести мільйон гривень до капіталу будівельної фірми. І це все у Рівному, де працює її донька та зять.

У 2016-му році жінка замовила будівництво у котеджному масиві Макарова-Пржевальського у Рівному. За документами там мали зводити блокований житловий будинок на ділянці №195. По факту побудували котеджі, а ділянка отримала адресу – вулиця Липинського, 13.

Виглядає готова новобудова отак. Фактично на чотири квартири. Фото із сайту «Стоград»

Історія співпраці Тамари Крицко зі «Стоградом» неодноразова. У 2020-му теща Крука засвітилась у будівельній фірмі із групи «Стограду» – ТОВ «Клуб дом захід». У березні того ж року вона внесла до статуту товариства 1 мільйон 150 тисяч гривень, але через п’ять місяців зникла із засновників.

Журналісти видання зателефонували до тещі Крука Тамари Крицко та запитали про її участь у товаристві «Клуб дом захід». Жінка кілька разів перепитала назву фірми і, схоже на те, що вона невпевнена, що була там засновницею.

– «Клуб дом захід» – знайома вам така фірма?

– Ану ще раз.

– «Клуб дом захід».

– Ага. І що?

– Знаєте таку, так?

– Ну, я, ну…

– Ви були засновницею цього товариства, пам’ятаєте?

– Нєа. А ну, дом захід – то що за товариство?

– Це будівельна фірма у Рівному.

– Аааа.

– Не пам’ятаєте, так?

– Нєа.

– У 2020-му ви були засновницею.

– І шо дальше?

– Ця фірма будівельна, і вона належить до групи компаній «Стоград».

– Ага. А що ви хотіли?

– Я хотіла просто уточнити, чи справді були ви засновницею цієї фірми. Ви там вносили капітал у мільйон гривень, було таке?

– Я зараз цево, тут якраз зайнята говорити про такі справи. Я передзвоню вам, по цьому номері, так? Через трошки передзвоню. Тут якраз люди в мене.

Має теща від «Стограду» ще дві квартири. У 2013-му вона оформила, ймовірно, свою першу квартиру у Рівному в одному із перших будинків на вулиці Клима Савури, поряд із колишнім офісом фірми.

В цьому будинку в тещі Сергія Крука з’являється квартира у 2013 році. Фото з гугл-карт

У 2016-му вона оформила ще одну квартиру у цього ж забудовника – у новобудові на Міцкевича,130. Обидві квартири однокімнатні, площею по 47 квадратів.

Є у тещі Крука ще одна квартира. Уже не від «Стограду». Придбала вона її порівняно нещодавно – у 2019-му. Вона у самісінькому центрі міста – на проспекті Миру, 4. Її площа 65 квадратів.

Однак, як жінці вдалось придбати стільки нерухомості уточнити журналісти не встигли, адже вона попросила зв’язатися пізніше і перестала відповідати на дзвінки.