Волинь Новини

На Волині учні 16 шкіл продовжують навчатися дистанційно

На Волині станом на 14 лютого дистанційний формат продовжили у 16 загальноосвітніх закладах. Натомість відновили очне навчання у 545 школах області, розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління освіти і науки Тетяна Соломіна.

Зі слів посадовиці, через захворюваність на ГРВІ вчаться онлайн учні 12 шкіл та через випадки коронавірусної хвороби – учні ще чотирьох закладів.

«У Луцькій громаді після більш як двох тижнів уроків онлайн усі 38 шкіл повернулися до очного формату навчання. Захворювання на грип і супутні інфекційні хвороби, а також COVID-19 зараз зменшуються. Є, звичайно, окремі класи громади, які перебувають на самоізоляції», – розповів телефоном начальник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Відсоток захворюваності серед працівників луцьких шкіл станом на 14 лютого, зі слів Віталія Бондаря, становить 4,2%, серед учнів – нижче 8%.

«Є педагоги на лікарняному, окремі з грипом, ГРВІ чи коронавірусом. Учні відсутні з різних причин, але також хворіють на інфекційні захворювання», – додав керівник міського департаменту освіти.

Як розповіла директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, 14 лютого до педіатрів із вірусними захворюваннями звернулися втричі менше дітей, ніж було в пікові періоди минулих тижнів.

«В пік минулого тижня і позаминулого тижня десь третина, чверть були позитивні результати на коронавірус. Зараз значно менше обстежень. Можна взагалі говорити про спад як ГРВІ, так і COVID-інфекцій», – зазначила директорка медзакладу.