Волинь Новини

Луцькі муніципали розказали як правильно паркуватися

Луцьким водіям нагадують про правильне паркування транспортних засобів: робити це потрібно відповідно до встановлених у спеціально облаштованих місцях дорожних знаків.

Про це йдеться у дописі на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Муніципали нагадали про спосіб поставлення транспортного засобу на стоянку на вулиці Богдана Хмельницького, 4, напроти школи № 1. Тут встановлений знак 5.38 та табличкою 7.6.1. Це означає, що всі транспортні засоби повинні бути поставлені на стоянку на проїзній частині вздовж тротуару.

Неправильна постановка автомобіля на стоянку може створювати перешкоди для пересування іншим учасникам дорожнього руху.

У департаменті зауважили, що не всі водії дотримуються цих вимог і паркують свої автомобілі під кутом до тротуару, цим самим, фактично, залишають лише одну смугу для руху транспортних засобів у вказаному місці замість двох. Своєю чергою, це зменшує пропускну здатність вулиці та може призводити до заторів та «тягучок», особливо в «час пік».

Муніципали нагадали, що за порушення п. 15.6 ПДР та неправильну постановку автомобіля на місці для стоянки, передбачена адміністративна відповідальність згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП. Штраф за таке адмінпорушення становить 340 гривень.