Новини

Нацвідбір на Євробачення: суддя Лодигін виправдався і готовий піти у відставку

Як стало відомо, голова оргкомітету Нацвідбору на «Євробачення-2022», член правління Суспільного готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного. Ярослав Лодигін сказав про це під час пресконференції, передає Радіотрек.

“Зараз бачу від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра.

Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити кришталево чисту репутацію Суспільного у цій справі”, – сказав він.

Ярослав Лодигін вибачився, якщо когось образив своєю низькою оцінкою для «Калуш Оркестра». 

“Я допускаю, що мені не вистачило точності у формулюванні”, – сказав член правління НСТУ.

Він додав, що коментуючи виступ гурту, не мав на увазі ніяких географічних факторів – що хтось із гір чи лісів.

“Я свою оцінку давав перш за все як член журі, як митець, як продюсер, ця оцінка безумовно є суб’єктивною. І я на це маю право”, – сказав член правління НСТУ.

За його словами, під час оцінювання він зважав, яке місце Україна посяде на «Євробаченні-2022» у Турині, наскільки модерно і гідно буде представлена країна.

На його думку, в Аліни Паш був найкращий номер і це підтверджують єврофани й букмекери. Також він сказав, що кілька фіналістів мали кращий вигляд за «Калуш Оркестра».

“Якщо будуть виявлені факти обману, ми будемо змушені дискваліфікувати Аліну і тоді будемо розмовляти з артистом, який зайняв друге місце”, – зазначив Ярослав Лодигін.

До слова, голова правління НСТУ Микола Чернотицький заявив, що не підпише угоду, доки прикордонна служба не підтвердить, чи довідка Аліни Паш про відвідування Криму дійсна або фальшива.