Волинь Новини

Волинянин, який «ніс здавати» поліцейським пістолет, отримав 6 років

Ковельський міськрайонний суд відправив за ґрати раніше неодноразово судимого чоловіка, якого поліцейські затримали із пістолетом у сумці. Чоловіку поставили у вину ще й ряд крадіжок із супермаркетів.

Відповідний вирок суд ухвалив 8 лютого.

Як вбачається із вироку, чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Востаннє – 23 червня минулого року за крадіжку. Та перебував на іспитовому строці.

Однак на шлях виправлення волинянин не став. Зокрема, 28 лютого 2019 року чоловіка затримали правоохоронці та виявили у його сумці пістолет марки «ECOL». Ну суді чоловік намагався пояснити, що знайшов зброю та якраз ніс її здавати до поліції. Та суд не повірив словам обвинуваченого.

Зокрема, як вбачається із відео спілкування поліцейських та затриманого, він зовсім не зрадів появі правоохоронців, до яких, нібито, йшов, аби здати зброю. Навпаки, до останнього намагався приховати заборонений предмет. І лише після того, коли пістолет виявили правоохоронці, вигадав версію, що знайшов його та якраз йшов здавати.

Окрім того, чоловікові інкримінували й ряд дрібних крадіжок із супермаркетів. Волинянин тричі виносив солодощі, алкоголь і парфуми, «забувши» розрахуватися. Свою поведінку так і пояснював «забудькуватістю» і не вважав себе винним на суді.

Та суд встановив вину чоловіка по кожному з епізодів та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком 5 років і 6 місяців. Ще пів року він має відсидіти за попереднім вироком. Тож загалом чоловік проведе у місцях позбавлення волі наступні 6 років.