Волинь Новини

У Луцьку штрафуватимуть водіїв, які паркуються на газонах

Газони та зелені зони – це не місця для паркування, наголошують муніципали. У зв’язку з регулярними зверненнями громадян щодо порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів на вулиці В’ячеслава Чорновола, 6 та проспекті Президента Грушевського, 19, інспектор з паркування департаменту муніципальної варти Луцької міської ради здійснив перевірку дотримання водіями ч. 1 ст. 122 КУпАП, п. 15.10 «є» Правил дорожнього руху, а саме: заборони влаштування стоянки авто на газоні.

Про це повідомляють на веб-сайті департаменту муніципальної варти Луцької міськради у «Фейсбук».

Інспектор виявив низку порушень ПДР. Водії транспортних засобів, дбаючи лише про свій комфорт, не зважають на те, що стоянка з порушенням ПДР перетворює газон у багнюку.

Крім того, після стоянки на знищеному газоні, автомобілі розносять багнюку по вулицях та прибудинкових територіях, що аж ніяк не сприяє підтриманню чистоти.

Власникам транспортних засобів залишили повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності.

Штраф за вказане порушення – 340 гривень.

«Вкотре нагадуємо, що зелені насадження у дворах багатоквартирних будинків – не місце для стоянки транспортних засобів!

Якщо Ви стали свідком розміщення транспортних засобів на зелених насадженнях, просимо телефонувати на гарячу лінію ГШР: 067 0000 679; 066 102 1 102 або надсилайте інформацію на: Viber, Telegram, WhatsApp», – зазначають у департаменті.