Волинь Новини

В Олицькому замку можуть з’явитися готель і магазини

Концепцію пристосування Замку Радзивілів після його відновлення обговорювали учасники робочої групи з реалізації в області проєкту програми «Велика реставрація», засідання якої відбулося 10 лютого 2022 року під керівництвом заступника голови ОДА Андрія Ярмольського

Зокрема, як наголосив заступник очільника області, дуже важливо визначитись, що буде розміщено у відреставрованому Замку Радзивілів для його самоокупності, йдеться на сайті Волинської ОДА.

«Це буде велике приміщення, яке потрібно буде утримувати та опалювати, тому не можна забувати про економічну складову проєкту. Тож під час розробки проєктно-кошторисної документації ми повинні детально врахувати подальше стратегічне призначення та використання цієї пам’ятки архітектури. Так ми зможемо дати чіткі завдання проєктантам», – зазначив Андрій Ярмольський.

Є кілька варіантів, котрі власне й обговорили члени групи. Серед них – розміщення у частині приміщень готелю, музею, конференц-залу та торгівельних площ крафтовими товарами, аби це приносило дохід громаді на утримання замку.

Нагадаємо, відновлення Олицького замку стартувало у 2021 році у рамках програми Президента України «Велика реставрація». Так, Волинь отримала перший транш з державного бюджету на суму 10 мільйонів гривень, які розподілили для проведення археологічних робіт на території замку. На сьогодні археологічні роботи проведені і за їх результатами є висновки фахівців щодо старту реставрації.

Відтак, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко дав доручення робочій групі напрацювати пропозиції для розвитку Замку Радзивілів як туристичного магніту.

До слова, є кілька варіантів, котрі власне й обговорили члени групи. Серед них – розміщення у частині приміщень готелю, музею, конференц-залу та торгівельних площ крафтовими товарами, аби це приносило дохід громаді на утримання замку. Усі пропозиції опрацюють фахівці та дадуть рекомендації уже найближчим часом.