Волинь Новини

Біля нової автомобільної дороги під Луцьком самовільно скидують грунт. Фото

Черговий випадок незаконної діяльності зафіксовано в смузі відведення автомобільних доріг державного значення.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Під час інспектування автошляху М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) працівниками Служби автомобільних доріг у Волинській області та підрядного підприємства ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс», яке здійснює експлуатаційне утримання цієї ділянки дороги, у селі Струмівка поблизу торгівельного павільйону «Нічний земан» (км 158+675) встановлено факт самовільного відсипання ґрунту в кювет біля примикання існуючого з’їзду.

Унаслідок таких дій порушено систему повздовжнього водовідведення з автодороги, оскільки засипано водовідвідну трубу. Систематичне підтоплення та перезволоження земляного полотна може призвести до передчасного руйнування дорожнього одягу.

Варто зазначити, що ремонт цієї ділянки автошляху М-19, що пролягає між населеними пунктами Струмівка і Підгайці, було проведено у 2020 році.

З метою усунення вищевказаних порушень та притягнення винних осіб до відповідальності Службою автомобільних доріг у Волинській області скеровано до правоохоронних органів відповідні заяви.

На жаль, випадки самоуправства на землях дорожнього господарства є непоодинокими, і не лише на території Підгайцівської ОТГ.