Волинь Новини

Відновлені дороги до Світязя та інших Шацьких озер: історія ремонту

У межах Волині у 2021 році відновлені автодороги за туристичними маршрутами до Шацьких озер. Ці автошляхи масштабно відремонтували вперше за 50 років.

Про це повідомляють у Службі автодоріг у Волинській області

Відновлено майже 74 км таких територіальних автошляхів: Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/ – відновлено 45,5 км на ділянці Піща – Любомль (підрядники ТОВ «ПБС», ТОВ «Волиньдорбуд»).

До слова, дорогу Т-03-02 «реанімували» не лише на Шаччині. Відремонтували ще близько 12 км цього шляху у Володимир-Волинському районі у напрямку до ще одного привабливого для туристів місця – Святогірського Успенського Зимнівського монастиря, розташованого у селі Зимне Володимир-Волинського району.

Т-03-06 /Т-03-02/ – Шацьк – Вілиця – Прип’ять – Любохини – /Т-03-08/ – ще одна з доріг за туристичними маршрутами до озера Світязь та інших водойм Шацького національного природного парку.

Її відновлено на всій протяжності – 22,5 км (підрядник ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс»).

Ще один зі шляхів до озера Світязь – Т-03-01 Залісся – /Т-03-02/. Його цьогоріч відновили на ділянці від села Пульмо до урочища «Гряда» протяжністю 5,6 км (підрядник ТОВ «Волиньдорбуд»).

Зруйновані асфальт, бруківку та білощебеневе покриття на цих дорогах змінили новим багатошаровим дорожнім одягом, що складається з міцної основи зі щебенево-піщаної суміші та двох шарів асфальту.

А ще на цих відновлених дорогах з’явились нові дорожні знаки, розмітка, сигнальні стовпчики й бар’єрне огородження, облаштовані посадкові майданчики, автопавільйони, узбіччя та тротуари. Завдяки оновленим автошляхам Волинь, а зокрема Шацький край, став ще більш привабливим для туристів.