Волинь Новини

Ліки за ковідну тисячу: як і де купити в Любешеві

Як стало відомо, не в усіх любешівських аптеках фармацевти відпускають ліки за так звану ковідну тисячу.

Спеціальною постановою Кабміну розширили дію програми єПідтримка на лікарські засоби. З 24 січня українці, старші 60 років, можуть витратити 1000 гривень, отримані у межах програми єПідтримка за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках. Яким чином це зробити в Любешеві та де, з’ясовував кореспондент Район.Любешів.

За кошти програми єПідтримка можна купити ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього.

У момент покупки банки перевіряють вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

Але на практиці не все так просто, як анонсували у Міністерстві охорони здоров’я та Кабміні. При спробі купити ліки в аптеках Любешева виявилося, що обов’язковою умовою для цього є відповідна функція в мобільному телефоні чи іншому пристрої – NFC.

Цей сервіс забезпечує безконтактну оплату. Маючи його в телефоні, треба прив’язати картку до сервісу Google Pay. Тоді оплата займає кілька секунд. На жаль, без такої можливості оплатити покупку в аптеці ковідною тисячею буде неможливо.

У яких саме аптеках та аптечних пунктах селища можна скористатися цим сервісом, у селищній раді кореспонденту нашого видання дізнатися не вдалося, оскільки там не володіють такою інформацією. За браком часом він  зміг обійти з цим питанням лише чотири аптеки, розташовані в центрі Любешева. У трьох з них, окрім центральної районної № 33, ліки на ковідну тисячу можна придбати, якщо, звичайно, маєте мобільний пристрій і відповідну функцію в ньому.