Волинь Новини

Скільки підлітків на Волині можуть отримати тисячу за вакцинацію і як це працює

На Волині станом на 7 лютого 1 600 підлітків віком від 14 до 18 років отримали дві дози вакцини проти COVID-19. Про це Суспільному розповіла головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко.

Дехто з неповнолітні вже почав оформлювати документи, щоб отримати тисячу гривень за вакцинацію.

Що потрібно зробити, аби отримати виплату

Як розповіла Людмила Рожко, аби отримати гроші вакцинованим підліткам потрібно відкрити картку в одному з банків-партнерів та подати заявку в застосунку ДІЯ.

“На сьогодні дітям вже видають ID-картку, це є біометричний документ, згідно з яким вони зможуть загрузити “Дію”, де зможуть загрузити цю картку “ЄПідтримки”. Єдиний момент, чи усі мають картку, до якої вона буде прив’язана? Але є партнери-банки, їх є більше ніж достатньо”, – розповіла головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я.

Зі слів Людмили Рожко, щоб відкрити картку – неповнолітній разом із батьками має прийти у банк-партнер. Із собою потрібно мати: паспорт та індивідуальний податковий номер.

Відповідно до рішення кабінету міністрів, діти віком від 14 до 18 років, можуть витратити тисячу гривень на: квитки в кіно, театри, концерти, книги, залізничні та авіа квитки, тренування, освітні курси, позашкільні гуртки, перебування в літньому таборі, канцелярію та спорттовари. Цими грошима можна розрахуватися за харчування у навчальному закладі та проживання в гуртожитку.

Досвід вакцинованої школярки

П’ятнадцятирічна лучанка Ніно Бондарук першу дозу вакцини отримала 30 листопада. Нині школярка має дві дози. Суспільному дівчина розповіла: гроші витратить на розваги та подорожі.

На Волині щеплені проти COVID-19 неповнолітні почали оформляти виплати в "єПідтримка". Як це працюєСуспільне Волинь

Ніно Бондарук

“Думала над тим, щоб придбати квиток на концерт. Решту грошей витрачу на японські комікси, або на подорож у Київ чи інші міста України”, – каже Ніно Бондарук.

Зранку 7 лютого школярка встигла оформити банківську картку та оновила “Дію”. Каже: тепер чекає виплати тисячі гривень, щоб витратити її на свої мрії.

Суспільне поцікавилось у підлітків, чи готові вони вакцинуватися проти COVID-19 та отримати гроші за щеплення.