Волинь Новини

Чи можливо відновити луцькі маршрутки 17, 17а і 47?

Автобусні маршрути 17, 17а та 47 існували в обласному центрі Волині кілька років тому, а нині автобусну мережу формують в контексті Луцької міської територіальної громади.

Про це у програмі «Актуально» на 12 каналі 4 лютого сказав начальник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка.

«Ці маршрути діяли декілька років тому, а на сьогодні громада змінилася територіально. І якщо раніше, наприклад, 22-й маршрут не здійснював перевезення в село Княгининок, то на сьогодні здійснює. Що стосується відновлення окремих маршрутів, то є певна процедура відкриття маршруту, вивчення пасажиропотоку і, можливо, звернення громадян. Не можна ж вікривати маршрут, як тільки хтось десь цього захотів.

Сьогодні ми формуємо автобусну мережу вже в контексті Луцької міської територіальної громади. І не можемо прив’язуватися до якогось номера маршруту. Є навіть певні технічні проблеми, наприклад, автобуси не можуть доїхати у зв’язку із незадовільною проїжджою частиною чи не можна зробити розвороту в окремих місцях», – наголосив головний транспортник.

Він додав, що у Луцьку перевезення автобусами здійснюють лише приватні перевізники. Комунальне підприємство перевозить пасажирів лише електротранспортом, а у виконавчого комітету як організатора відсутній транспорт, щоб організовувати маршрути.