Волинь Новини

У ВНУ ознайомились з китаськими традиціями. Фото

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки продовжують налагоджувати міжкультурну комунікацію. 3-го лютого у конференц-залі головного корпусу відбувся захід, під час якого присутні мали змогу глибше ознайомитися з культурою, мовою та звичаями Китаю.

Організував дійство факультет міжнародних відносин на чолі з деканом Антоніною Шуляк. У залі були присутні студенти факультету, учні Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького, які вивчають китайську мову, їхній вчитель Ольга Катрич, працівники відділу міжнародних зв’язків, студенти-магістри ВНУ імені Лесі Українки з Китаю тощо.

китайцікитайціСпіворганізатор заходу – школа китайської мови «Hong Long» (керівник Анна Добровольська), з якою Університет підписав угоду про співробітництво.

китайці«У нас сьогодні особлива атмосфера. Дуже раді, що вдалося зібрати всіх на такий захід. Сьогодні в усіх буде можливість дізнатися як у Китаї святкують Новий рік, поспілкуватися один із одним і виготовити китайський оберіг», – заявила на початку дійства декан факультету міжнародних відносин Антоніна Шуляк.

китайціЗгодом до слова запросили Анну Добровольську, яка і провела захід для присутніх. «Сьогодні ми поринемо у світ святкування Китайського Нового року. Це особливе свято для кожного китайця», – зауважила вона.

китайцікитайцікитайціКерівник школи китайської мови розповіла присутнім про традиції святкування Нового року та дня народження у Китаї. Окрім цього, присутні зіграли у святкове бінго – переможці гри отримали мандарини. Завершилося дійство виготовленням ліхтариків-оберегів і спільним фото.

китайцікитайці

Відділ інформаційної політики