Волинь Новини

У Луцьку відтремонтують одну з вулиць

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради оголосив тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації на об’єкт «Капітальний ремонт вулиці Заньковецької в місті Луцьку Волинської області».

Торги тривають на сайті державних закупівель Prozorro. Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 8 лютого, а аукціон розпочнеться 9 лютого. Очікувана вартість виготовлення проєкту становить 800 тисяч гривень, пише ІА Волинські Новини.

Відповідно до технічної специфікації, капітальний ремонт вулиці Заньковецької в Луцьку (мікрорайон Вишків) мають провести в одну чергу. Протяжність вулиці становить орієнтовно один кілометр, середня ширина дорожнього покриття вулиці – шість метрів.

Проєкт передбачатиме підготовчі роботи та капітальний ремонт, зокрема:

– видалення дерев, корчування пнів;

– розбирання бортових каменів;

– приведення повздовжнього та поперечного профілів до вимог державних будівельних норм;

– відведення дощових вод;

– вкладаннядорожнього одягу з верхнім шаром покриття з асфальтобетону виду ЩМА-15;

– ремонт з’їздів та додаткового поверхневого водовідведення на них;

– влаштування нових тротуарів;

– ремонт дощової каналізації;

– ремонт горловин колодязів підземних мереж;

– влаштування горизонтальної дорожньої розмітки із холодного пластику;

– встановлення нових знаків;

– улаштування пішохідних переходів підвищеної видимості.

Також проєктувальники мають передбачити комплекс заходів та склад необхідної інфраструктури для забезпечення ефективного функціонування об’єкта, необхідні технічні засоби організації та безпеки руху, розробку заходів задля створення безпечного життєвого середовища для людей з інвалідністю.

Проєкт на капітальний ремонт вулиці Заньковецької в Луцьку мають виготовити до 1 вересня 2022 року. Після цього стане можливим оголошення тендеру на самі роботи.