Волинь Новини

У Луцьку бабуся подарувала хату онуці, а тепер хоче її назад. ФОТО

У Луцьку ціла родина пересварилася через бабину хату. Сама бабуся має 81 рік при доброму здоров’ї і ясному розумі. Має баба Женя три дочки і багато онуків і навіть правнуків. А ще – хату на вулиці Львівській. Отож спадкоємців – черга. Але три роки тому до баби в хату вселилася її онука з чоловіком і дітьми, а потім хату бабуся їй подарувала.

Вже зараз поміж вчорашньою власницею і молодою сім’єю не все так гладко. Бабуся стверджує, що її тероризують. Колотнеча – немов у Кайдашевій сім’ї. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА Волинські Новини.

Баба Женя сама звернулася до журналістів, бо каже, що несила терпіти. Вона конфліктує з сім’єю своєї онуки, яка вселилася до неї жити у 2019 році.

Серед претензій, які родичам-сусідам пред’являє бабуся – це те, що вони викинули її стару газову плитку, а новою нібито не дають користуватися. Так само і з холодильником. Каже, що не дозволяють виходити на город, а ще бабця переконує, що чоловік онуки викрав у неї 55 тисяч гривень. Сам він ці звинувачення відкидає.

«Зверніться до поліції і хай вам розкажуть, які були тут конфлікти і що тут було зроблено. За ті гроші, про які вона говорить, що я вкрав… Поліція гроші при бабі знайшла», – заявляє чоловік.

В холодильнику, який стоїть у хаті, немає бабусиної їжі. Це підтверджують і родичі. Правда причиною називають не те, що не дають їй користуватися, а інше.

«В холодильнику її нема нічого, вона їсти не готує, навіть чаю, їй їсти приносять. Коли ми сюди заселилися вона з нами їла. Потім вона сказала, «ви хочете мене отруїти» і перестала їсти», – переконує онуччин чоловік.

Виселити онучку бабуся не може, бо вже переписала на неї хату. Зараз бабця хоче, аби родичка відписала будинок назад. Як це зробити не знає, але вже має довідку про те, що глуха, тож не чула і не розуміла, що їй казала нотаріус.

Онука Ірина, на яку переписала бабуся хату, – дитина її найстаршої дочки. А дочок у бабусі троє. Вже під час розмови з’ясувалося, що справа не так у чварах, як у тому, що є інші претенденти на хату.

«У 2011 році одну кімнату хати відсудила її дочка. На той момент дочка жила тут з бабусею, конфлікт був, як сусіди розказували, теж міліцію викликали. Дочку з малолітніми дітьми взимку виганяла. Відсудила тітка кімнату і довго не спілкувалася», – каже жінка.

Ірина пояснює, спочатку у неї були з тіткою домовленості щодо будинку. Хату переписували на неї, а вона у тітки мала викупити її частку, проте не зійшлися у ціні. За кімнату родичка запросила 13 тисяч доларів або 1-кімнатну квартиру, якою володіє Ірина. Така сума племінниці не підійшла, бо ж відкупитися треба було не лише від тітки. Раніше у цій хаті жила її рідна сестра з сім’єю, якій теж заплатили гроші. Ірина каже, що покинути цю справу не може – в хату вже дуже багато вклали. А раніше, переконує, немало сил і ресурсів в хату вклав її тато – зять бабці Жені.

Наразі бабуся хоче, щоб онука повернула хату. І заявляє, що перепише нерухомість на дочку. Урешті родичів, які можуть претендувати на хату – набереться чимало, тож хату можуть переоформляти десятки разів.