Волинь Новини

Затримали осіб, які закидали гранатами приміщення суду в Любомлі: подробиці

Як стало відомо, їм уже оголосили підозри за двома статтями Кримінального Кодексу України.

2 лютого за місцями проживання й перебування зловмисників провели ряд санкціонованих обшуків. Про це інформують у поліції Волині.

Нагадаємо, 15 січня, близько 5:00, до поліції надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні Любомльського суду.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, встановила, що пожежа сталася внаслідок вибуху», – розповів начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

З місця події вилучеили уламки гранат та деталі корпусів з маркуванням.

Після цього до ЄРДР слідчі внесли відомості за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом вибуху, та ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження з вибуховими речовинами.

Через кілька днів оперативники управління карного розшуку, слідчі слідчого управління, співробітники інших підрозділів ГУНП, працівники Ковельского РУП, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, змогли встановити осіб, які скоїли злочин, та транспортний засіб, на якому вони пересувались.

«2 лютого у кількох містах провелисанкціоновані обшуки з метою затримання осіб та виявлення речових доказів, які вказують на причетність до скоєння злочину. Встановили, що це двоє мешканців Миколаєва, їм уже оголосили підозри, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також вживають заходи щодо встановлення мотивів скоєння цього злочину та можливих замовників», – сказав Юрій Крошко.