Волинь Новини

Біля луцького вокзалу зроблять платну парковку

До кінця місяця в міськраді напрацюють пропозиції щодо облаштування біля залізничного вокзалу в Луцьку замість місць відстою приміських і міжміських автобусів парковки для мешканців, які приїжджають на вокзал зустріти чи провести своїх близьких.

Про це йшлося 2 лютого під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що дуже багато скарг надходить від мешканців про те, що на залізничному вокзалі, коли люди проводжають чи зустрічають своїх близьких, немає де припаркуватися.

«Усе заставлено цими автобусами на Рожище та іншими. Потрібно зняти там місце відстою, хай ці автобуси відстоюються в Рожищі. Даю протокольне доручення керівнику відділу транспорту, керівнику департаменту економічної політики та очільнику КП «АвтоПаркСервіс» зробити там парковку для тих, хто приїжджає зустрічати чи проводжати родичів на вокзал», – сказав він.

Додав, що нерідко ввечері, їдучи на потяг до Києва, люди змушені порушувати правила дорожнього руху, залишаючи автівки біля розділової смуги через відсутність місць для паркування.

«Треба звільняти місце для людей, а автобуси нехай їдуть на автостанцію чи туди, звідки їздять», – наголосив мер.

Член виконкому Олександр Серватович зазначив, що ідеться про залізничний автовокзал, а не про автостанцію, тож, відповідно до закону, ці автобуси мають їхати або на АС-1, або на АС-2.

«Треба підняти питання, що вони там роблять узагалі. У нас існує нормальний перехід від залізничного вокзалу до автостанції. Вони мають виконувати закон і їхати на АС-1, де в нас купа паркомісць», – звернув увагу він.

Член виконкому Богдан Денисюк запропонував зробити там платну парковку з можливістю безкоштовно залишати автомобіль на період до 30 хвилин, аби транспортні засоби не залишали там на цілий день.