Волинь Новини

Депутатська група Партія «За майбутнє» ініціює законопроєкт про зниження ПДВ на продукти харчування*

Депутатська група Партія «За майбутнє» ініціює законопроєкт про зниження ПДВ на продукти харчування до 0%. Про це представники групи розповіли під час брифінгу в парламенті.
Як було зазначено, із першого липня нинішнього року нульовий ПДВ для харчових продуктів запроваджується в Європейському Союзі. А в сусідній Польщі нульовий податок на низку продуктів введено з сьогоднішнього дня. Якщо Україна не вживе заходів та не знизить відповідно ПДВ для своїх виробників, українська продукція буде неконкурентоспроможною навіть на внутрішньому ринку. А дорогі продукти харчування і далі боляче битимуть по гаманцях людей.
«Наші добрі сусіди, із якими ми дуже близькі, а саме Польща, із 1 лютого ввели нульову ставку ПДВ на низку продуктів харчування — хліб, молоко, м’ясо, яйця тощо. Про що це говорить? Це говорить про те, що на полицях наших магазинів ми маємо продукти на 20% дорожчі, ніж сьогодні в наших сусідів! Наша депутатська група «Партія «За майбутнє» докладе всіх зусиль, щоб найближчим часом у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт, який дозволить українському виробнику стати конкурентоздатним. Ми пропонуватимемо звести податок на додану вартість на продукти харчування до нуля — хоча би на тих же півроку, як пропонують наші сусіди!» — зазначив член депутатської групи «Партія «За майбутнє», народний депутат Іван Чайківський