Волинь Новини

Ірина Констанкевич відстоює освітні питання у Верховній раді

Низку важливих освітянських законопроєктів народні депупати проголосували сьогодні у парламенті.
Зокрема, підтримано законопроєкт №6354 щодо збереження санаторних шкіл і надання їм додаткових можливостей для трансформації
Предмет законопроєкту – діти, які мають складні хвороби.
“Ми, як законодавці, маємо максимально полегшувати освітній процес дітей. Прийняття законопроєкту забезпечить формування освітньої мережі відповідно до потреб громади, шляхом забезпечення можливості засновникам самостійно обирати тип закладу освіти, у який слід трансформувати кожну окрему санаторну школу-інтернат із подальшим функціонуванням санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів)”, – наголосила народний депутат Ірина Констанкевич.
Пропонується продовжити на 2 роки до 1 липня 2024 року строк трансформації санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів).
Депутати від «ЗА МАЙБУТНЄ» (Політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ») також вимагають від уряду збільшити потреби дітей, які мають індивідуальний патронаж в освіті. Жахливо, але на 2022 рік не виділені кошти для педагогічного патронажу у закладах освіти. Для цього потрібно практично 3 млрд грн. Економити на дітях – злочинно.
підтримано законопроєкт №6445 щодо продовження пріоритетів науки і техніки на 2022 рік
Законопроєкт розроблений з метою продовження чинних пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності в Україні на 2022 рік. Адже на сьогодні відсутні вектори розвитку науково-технічної сфери.
підтримано законопроєкт №6524 щодо уточнення Постанови про присудження премій найкращим учасникам ЗНО