Важливо Волинь Новини

“Чому не можна оплатити комунальні”- лучани розповіли на що витратили “1000 за вакцинацію”

Уже з 19 грудня 2021 року українці мали змогу отримати кошти з державного бюджету за пройдений повний курс вакцинації. Усі необхідні документи на отримання коштів генерувалися через мобільний додаток Порталу Дія.

Інформаційне видання Волинь#infa вирішило поцікавитися у волинян на, що вони витратили 1000 гривень від держави.

Серед молоді знайшлися винахідники, у яких вийшло отримати гроші готівкою, як це вдалося зробити, розповів нам 19-річний Олег:

«Насправді, отримані кошти від держави – це дуже круто, але оскільки я не маю багато вільного часу на розваги та книги не читаю, часто, то вирішив перепродати тисячу своїм знайомим, звичайно дешевше. Другу купив абонемент у спортзал, який коштував 480 гривень, а отримав я 400. Іншим знайомим оплатив квитки у кінотеатр. Загалом заробив 700 гривень» – сміється хлопець.

А от лучанці Софії вдалося просто повернути куплені квитки на поїзд у касі залізничного вокзалу. Дівчина навіть і подумати не могла, що їй запропонують гроші готівкою.

Нагадаймо, що ці кошти мають цільове призначення та їх не можна переказати на іншу карту, а лише витратити на певні категорії товарів та послуг: квитки на залізничні та авіаперевезення в межах України, відвідування кінотеатрів, театрів, музеїв, виставкових центрів, концертів, спортзалів та книжкових магазинів. А громадяни у віці 60+ можуть з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

Чи вдалося це зробити пенсіонерам?

«Я не знала, як ними розрахуватися і потратила спершу власні кошти. Пізніше попросила у внука купити ліки в аптеці. Сама я цього б точно не зробила. Цікаво чому ж за ці гроші не можна оплатити комунальні послуги?»-  розповіла пані Олена.

А от дідусь Сергій зводив трьох внуків у кіно та купив книги на подарунок «від Діда Мороза».

Так загалом, більшість волинян витратили «1000 Зеленського» за призначенням. Але по мережі Інтернет, ще є оголошення про перепродаж цих коштів за 600, 500 і навіть 400 гривень.