Новини

Кількість інфікувань COVID-19 очікується на рівні 40-60 тисяч осіб на добу

Міністерство охорони здоров’я очікує збільшення кількості захворювань на коронавірус до 40-60 тисяч випадків на добу.

Про це під час доповіді у парламенті заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“За оцінками МОЗ Україна вийде на пікові значення захворюваності на COVID-19. Кількість інфікування очікується на рівні 40-60 тисяч осіб на добу. Ці цифри вдвічі більші за пікові під час минулої хвилі. При цьому завдяки вакцинації ми очікуємо на третину менше померлих ніж на піку минулої хвилі”, — розповів він.

Міністр також нагадав, що в Україні проти коронавірусу вже вакциновано обома дозами 47% людей.

При цьому, за його словами, на тлі зростання кількості хворих на коронавірус, Івано-Франківська та Рівненська область вже зараховані до червоної зони епіднебезпеки. Зокрема, міністр наголосив, що ці два регіони мають найнижчий рівень охоплення повним курсом вакцинації — 36% та 42% відповідно. Натомість регіони-лідери — Київ, Київська, Полтавська області — демонструють рівень понад 70% вакцинованого дорослого населення повним курсом щеплень

“Кореляція є дуже чіткою. Регіони-лідери з вакцинації перебувають у жовтому рівні епідемічної небезпеки та мають одні з найнижчих рівнів госпіталізації та зайнятості ліжок з киснем. При цьому регіони-аутсайдери з вакцинації активно рухають у бік червоного рівня епідемічної небезпеки. Найвищий ризик до швидкого переходу до найвищого рівня червоного рівня небезпеки наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області”, — розповів очільник МОЗ.