Волинь Новини

У Луцьку суд постановив знести самовільно збудований третій поверх офісу

Волинський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яким задовольнив позов Луцької міської ради щодо знесення незаконного будівництва й зобов’язав знести власним коштом самовільно збудований третій поверх торгово-офісного приміщення по вул. Ковельській, 66.

Про це на своїй сторінці повідомив мер Луцька Ігор Поліщук.

«Очікуємо на справедливе рішення апеляційного суду й реальне виконання рішення. Це рішення суду ще раз підтверджує, що закон і місто потрібно поважати! На черзі ще декілька десятків позовів від міської ради про незаконне переведення та добудови до квартир на 1 поверхах», – йдеться у дописі.

До слова, мешканці сусідньої багатоповерхівки поскаржилися Луцькраді на незаконну добудову нежитлового приміщення на вулиці Ковельській, 66 у місті Луцьку. Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради призначив позапланову перевірку, яка була проведена у вересні минулого року. Виявилося, що замовник будівництва – ТОВ “Реал Естейт Плюс” самочинно здійснив роботи з надбудови третього поверху та, за зовнішнім виглядом конструкції, можливо планував й добудову четвертого. Складено акт, протокол про виявлені порушення та винесено припис щодо зупинення будівельних робіт. На замовника накладено штраф у сумі 85 644 грн за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, згідно вимог чинного законодавства.

Тоді ж, Луцька міська рада і підготувала позовну заяву до суду про знесення самочинно збудованого об’єкта та приведення його до попереднього стану, а також заяву про забезпечення позову шляхом заборони внесення відомостей про державну реєстрацію права власності та/або державну реєстрацію змін до державного реєстру речових прав на нерухоме майно.