Волинь Новини

Мати і дочка обікрали пенсіонерів на Волині

Ще 12 січня до поліції надійшло повідомлення від 65-річної лучанки про те, що дві жінки, перебуваючи в її квартирі, шляхом вільного доступу викрали гаманець з 500 євро всередині, інформує поліція Волині.

Десятки камер спостереження промоніторили луцькі оперативники та встановили маршрут пересування зловмисниць. Покинувши помешкання пенсіонерки, дві жінки спокійно вийшли на вулицю, сіли в маршрутне таксі та поїхали в невідомому напрямку.

«Ці особи вже раніше потрапляли в поле нашого зору, – розповів заступник начальника Луцького РУП Юрій Столярчук. – Адже в попередні місяці до поліції надходили схожі заяви. Невідомі жінки потрапляли в оселю та шляхом обдурювання викрадали гроші в довірливих волинян».

Отримавши необхідну ухвалу суду, 25 січня поліцейські провели санкціонований обшук у матері й дочки, підозрюваних в крадіжці коштів, за місцем їхнього проживання у м. Дубно. Тоді було вилучено мобільні телефони, прикраси, кошти та інші речі, які могли бути здобуті незаконним шляхом.

Для проведення подальших слідчих дій обох доставили в Луцьке РУП та опитали. Мати й дочка зізнались, що вчинили не одну крадіжку, зокрема, як мінімум, три крадіжки в Луцьку та одну в Нововолинську. Зараз ці факти перевіряються, очевидно, таких епізодів може бути більше.

Подальші слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Скоєне карається позбавленням волі від 3 до 6 років.