Важливо Волинь Новини

Служба місцевих автомобільних доріг спростувала сюжет Аверсу

Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» спростувало сюжет телеканалу «Аверс», де стверджують ніби підприємство «перевело 24 мільйони на документи».

Про це йдеться в публікації на сторінці СМАД у Facebook.

Як відомо з офіційних документів, 14.05.2021 року ДП «СМАД у Волинській області» оприлюднило на ProZorro тендер під назвою «Розроблення документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) в межах смуг відведення автомобільних доріг загального користування місцевого значення в адміністративних межах Волинської області (Шацький, Ратнівський, Любешівський, Старовижівський, Камінь-Каширський, Любомльський, Ковельський райони – за старим адміністративно-територіальним поділом)».

Очікувана вартість становила 33,9 мільйона гривень з ПДВ.

У тендері прийняли участь:

  • ТОВ «ЗАХІДЗЕМЛЕПРОЕКТ»;
  • ТОВ «ЦЕНТР ПРОЕКТІВ»;
  • ТОВ «Юрістек Груп»;
  • ТОВ «ЛЕНД.КОМ»;
  • ТОВ «Терразем».

ТОВ «Юрістек Груп» відхилили на етапі кваліфікації, оскільки учасник не надав довідку з інформацією про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами (виключно з банківської установи, яка видає банківську гарантію, як забезпечення тендерної пропозиції).

За результатом редукціону найбільш економічно вигідною ціновою пропозицією стала пропозиція ТОВ «ЛЕНД.КОМ» — 13,2 млн грн з ПДВ, що відповідно до чинного законодавства є аномально низькою ціною.

Згідно з ч. 14 ст. 29 Закону України «Про публічні закупівлі» ТОВ «ЛЕНД.КОМ» надало обгрунтування щодо цін або вартості тендерної пропозиції.

Після розгляду тендерним комітетом наданого учасником обґрунтування пропозицію ТОВ «ЛЕНД.КОМ» відхиленили відповідно до ч. 14 ст. 29 ( учасник не надав належного обґрунтування вказаної у ній ціни або вартості) Закону України «Про публічні закупівлі». Такою ж була доля пропозиції ТОВ «ЦЕНТР ПРОЕКТІВ» (13,2 млн грн з ПДВ).

Так, цінова пропозиція ТОВ «Терразем» (24,6 млн грн з ПДВ) не підлягала визначенню її аномально низькою, враховуючи вартість такої пропозиції відносно очікуваної вартості закупівлі, а тому ТОВ «Терразем» був визначений переможцем закупівлі.

Договір з переможцем уклали 13 липня 2021 р. Нині він є діючим та виконується сторонами.

Водночас у Службі кажуть, що коментар у матеріалі «Аверсу» про те, що «Терразем» вже освоїв 24 661 000 грн» є неправдивим і таким, що не відповідає дійсності, оскільки:

«…відповідно до згаданих перерахунків, які здійснювало наше підприємство, сума згаданого тендеру на сьогоднішній день становить 16 063 750 грн., 65 коп. З даною інформацією може ознайомитись будь-хто за посиланням https://spending.gov.ua/new/transactions/search?page=1.Стосовно висловлювань «за один день на «Терразем» можуть переводити кількома траншами до десяти мільйонів гривень» хочемо зазначити те, що акти приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) згідно договору подавались підприємством для здійснення оплати через Головне управління Державної казначейської служби України у Волинській області не в один день, оскільки їх було 13».

У Службі місцевих автомобільних доріг висловили занепокоєння тим, що журналісти опублікували неперевірену інформацію, хоча це передбачено ст. 32 Закону України «Про пресу та інші засоби масової інформації».

«…дуже прикро, що вкотре безпідставно полито брудом працівників нашого підприємства та завдано шкоди діловій репутації Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Разом з тим надалі просимо Вас утримуватись від розповсюдження інформації, яка немає жодного документального підтвердження, та просимо Вас надалі звертатись із запитами до нашого підприємства для отримання достовірної інформації. Надіємося на подальшу співпрацю, а всім бажаючим ознайомитись з тендером під назвою «Розроблення документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) в межах смуг відведення автомобільних доріг загального користування місцевого значення в адміністративних межах Волинської області (Шацький, Ратнівський, Любешівський, Старовижівський, Камінь-Каширський, Любомльський, Ковельський райони – за старим адміністративно-територіальним поділом)» залишаємо посилання https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-05-14-005026-b».