Волинь Новини

Громади Волині працюють над розвитком сталої мобільності

З кожним роком тема сталої мобільності стає все більш актуальною для територіальних громад. Експерти «U-LEAD з Європою» системно працюють у цьому напрямку та допомагають громадам розвивати мобільність на їхніх територіях.

Для фахівців громад Волинської та Рівненської областей команда регіонального офісу U-LEAD у Волинській області організувала онлайн-семінар на тему  «Стала мобільність для громад».

«Тематика сталої мобільності входить в інтереси громад, тому ми працюємо над цим напрямком. Сподіваюся, що громади зможуть почути всі відповіді на свої запитання та отримати нові знання про сталу мобільність. Для розвитку мобільності в громаді необхідно провести детальний аналіз ситуації та ретельно підготувати певні заходи. Початок року ідеально для цього підходить», – наголосив Анатолій Пархом’юк, керівник регіонального офісу U-LEAD у Волинській області.

Що таке стала мобільність? Які варіанти мобільності доступні для громад? Як розробити концепцію велосипедного руху для громади? Як вдосконалити безпеку дорожнього руху у вашій громаді?  Відповіді на ці та низку інших запитань шукав разом з учасниками семінару Вадим Денисенко, експерт з розвитку сталої мобільності.

Експерт ознайомив представників громад із концепцією сталості у сфері сільської і міської мобільності. Також детально аналізувалося чинне законодавство у цій галузі та розглядалися кращі практики розвитку сталої мобільності в громад України.

За словами експерта, громадам спершу слід зрозуміти суть сталої мобільності та визначитися з тими напрямками, які вони хочуть в себе розвивати. «Сьогодні ми проговорили перші кроки для розвитку сталої мобільності та проаналізували практичну сторону  цього напрямку», – додав Вадим Денисенко.

«Ми плануємо в громади створити веломаршрут, оскільки активно розвиваємо туристичний напрямок. Для нас важливо зараз пройти навчання та отримати відповідні знання для розвитку сталої мобільності», – коментує Олег Савчук, голова Поромівської громади.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.