Новини

Лікар Комаровський розвінчав міфи про лікування кашлю народними засобами

Як відомо, серед людей, що народилися за часів Радянського Союзу часто можна почути, що лікування хвороб народними засобами – найефективніший спосіб.

Лікар і телеведучий Євген Комаровський розвінчав один із головних міфів лікування народною медициною, передає Радіотрек.

За словами експерта, кашель – це не хвороба, а симптом, який зазвичай виникає при ГРВІ або ГРЗ. Ці захворювання тривають від 5 до 10 днів, а значить, кашель минає сам по собі.

“Якщо собі вселити, що ви попили редьку з медом і вам стало краще, ви будете вірити в це завжди. Хоча, насправді, у вас просто ГРВІ.Потрібно пам’ятати: кашель – це не хвороба. Що ви лікувати зібралися редькою з медом? ГРВІ, коронавірус, бронхіт, запалення легенів? Треба визначити хворобу”, – пояснив Комаровський.

Лікар акцентував, що в медичних протоколах ніде не вказується, що хвороби потрібно лікувати соком редьки з медом.

“Якщо ваша бабуся лікувала все життя застуду редькою з медом, вона буде перебувати в глибокій переконаності, що всі ваші хвороби пройшли завдяки редьці.Тому краще жити якомога далі від бабусь, які нав’язують доісторичні методи лікування”, – пояснив лікар.

Що ж робити якщо у вас або у дитини з’явився кашель?
Якщо є мокрота і вона рідка – нічого не робити, її дуже легко просто відкашляти. Якщо мокротиння багато, а в кімнаті при цьому сухо і тепло, кількість мокротиння засохне і це один з найкращих способів зробити запалення легенів.

Допомогти при кашлі потрібно:
Одна з причин кашлю – це нежить, тому краще промити носик сольовими розчинами.
Покласти додаткову подушку під матрац, щоб підняти головний кінець ліжечка — дитині буде легше ковтати.
Рясне пиття – за бажанням: компот, сік, воду, чай з медом, тепле молоко з медом, але якщо дитина старше двох років.