Волинь Новини

На Волині готуються до піку захворюваності на коронавірус

На Волині один із індикаторних показників перевищує норму: динаміка госпіталізації становить 65,2 % при нормі до 60 %. Власне, тому учора, 25 січня, область перейшла у «помаранчеву» зону карантинних обмежень.

Про це у середу, 26 січня, під час онлайн-брифінгу у Волинській облдержадміністрації розповіла заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук.

«Спостерігається значне зростання кількості хворих. Чимало – серед дітей: за вчорашній день виявили 120 нових випадків», – наголосила Людмила Тимощук.

Зі зростанням кількості хворих зростає й кількість госпіталізації. Хоча інші показники на Волині нижчі за середньоукраїнські.

Наразі медична галузь готова до надання медичної допомоги волинянам. Додатково проводяться централізовані кисневі точки.

Зі слів Людмили Тимощук, минулого тижня облаштували додаткові 88 ліжок з централізованим киснем, цього тижня буде ще понад 50 ліжок.

«Ліжок достатньо. Завантаженість на сьогодні – 28 %, ліжок з киснем – 17 %. На апаратах ШВЛ знаходиться 13 пацієнтів, 44 – в реанімації», – розповіла спікерка.

За всіма прогнозами пік захворюваності буде в лютому.