Новини

Для обрання запобіжного заходу Порошенку призначили апеляцію

Київський апеляційний суд 28 січня розгляне оскарження запобіжного заходу пʼятого президента, народного депутата «Євросолідарності» Петра Порошенка, обраного у справі про державну зраду.

Оскарження подали як сторона обвинувачення, так і захисту, пише LB.ua.

Початок засідання заплановано на 11 годину. Суддями, за визначенням автоматизованої системи документообігу, будуть суддя-доповідач М. А. Ященко, судді В.М. Лашевич, І.О. Рибак.

«Судове засідання по апеляційній скарзі прокурора та апеляційній скарзі сторони захисту, що подані на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2022 року, якою відмовлено у задоволені клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань про застосування до підозрюваного П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням на підозрюваного П. процесуальних обов’язків згідно з ч. 5 ст. 194 КПК України, призначено на 28 січня 2022 року (11 год. 00 хв.), зал судового засідання № 201», – йдеться у повідомленні суду.