Волинь Новини

Луцький виш хоче реконструювати один з корпусів

Луцький національний технічний університет оголосив тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації на об’єкт «Реконструкція навчально-лабораторного корпусу № 2 з пристосуванням у платформу цифрового розвитку DIGITAL INNOVATION SPACE (DISpace)». Ідеться про корпус, що на вулиці Потебні, 56 у Луцьку.

Відкриті торги тривають на сайті державних закупівель Prozorro. Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 26 січня, коли й розпочнеться аукціон. Очікувана вартість виготовлення проєкту реконструкції становить 600 тисяч гривень, пише ІА Волинські Новини.

Відповідно до тендерної документації, реконструкцію планують здійснити в одну чергу за кошти державного бюджету. Загальна площа об’єкта реконструкції складає 5017,8 квадратних метра, із яких площа забудови – 2898,3 квадратних метра.

Проєкт має передбачати надбудову над частиною будівлі. Робочий проєкт мають виконати на підставі обстеження та оцінки технічного стану будівельних конструкцій.

Проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію навчально-лабораторного корпусу № 2 ЛНТУ з пристосуванням у платформу цифрового розвитку DIGITAL INNOVATION SPACE (DISpace) мають виготовити до 15 квітня 2022 року. Після цього стане можливим оголошення тендеру на самі роботи.

Нагадаємо, в Луцьку на базі корпусу «Меридіан» Луцького національного технічного університету планують створити інноваційний простір SMART Volyn Hub. Занедбану будівлю планують реконструювати так, щоб у ній розмістилися два коворкінги, івент-хол, майстерня робототехніки, дві майстерні дизайну, майстерня бізнесу, дві кібер-ІТ-зони, великий конференц-зал на 420 місць.

Вартість реконструкції корпусу вишу на вулиці Даньшина, 10 для створення SMART Volyn Hub оцінили у понад 70 мільйонів гривень.