Волинь Новини

На Горохівщині обговорювали проєкт логотипу громади. ФОТО

21 січня відбулося громадське обговорення проєкту логотипу Горохівської міської територіальної громади.

 «Місто Горохів та села, об’єднані в територіальну громаду, мають глибоку історію та традиції спільного співіснування. Запропонований варіант логотипу символізує культурні, історичні та географічні особливості регіону, вказує на стратегію розвитку громади, підкреслюючи ключові економічні драйвери  – аграрну сферу та логістику», – горохівчанин Сергій Гетьманчук, автор проекту логотипу, так презентував свою роботу, йдеться на сайті Горохівської громади, повідомляє Волинь-нова.

Стилізована буква «Х» відображає пагорби та розкриває етимологію назви міста Горохів.  Пересічення пагорбів  вказує на те, що громада розташована на перетині автомобільних артерій. Зелений та жовтий кольори символізують лани озимої пшениці та поля напередодні жнив. Червона кулька включає кілька значень. Насамперед – це крапка над буквою «і» , що вказує на правильний наголос у назві. Також відображає рух вгору, що символізує динаміку розвитку громади.

Стилізована буква «Х» відображає пагорби та розкриває етимологію назви міста Горохів.  Пересічення пагорбів  вказує на те, що громада розташована на перетині автомобільних артерій.

Свої міркування висловили  також художники Микола Шешко та Василь Музичук, студент Дмитро Дацюк, краєзнавець-колекціонер Андрій Кленк, педагоги Любов Бойко та Галина Мельничук, представники місцевого самоврядування Олексій Гайдук та Тетяна Янюк.

 

Відповідальна та спроможна громада  – це не просто загал мешканців. Її  формуванню сприяє відчуття довіри до влади, єдності, солідарності, поваги, взаєморозуміння серед більшості мешканців, створення позитивного образу – ідентичності.

Присутні одноголосно підтримали запропонований проект логотипу, відкритим залишилось питання щодо слогану громади.

Наступне рішення – за депутатами  міської ради, на розгляд яких буде винесено питання щодо затвердження логотипу.