Волинь Новини

Лучани на Соборності масово переходять дорогу на «червоний»: чому

У Луцьку на Соборності пішоходи масово переходять дорогу на червоний сигнал світлофора.

Про таку ситуацію у місцевих телеграм-каналах вже не вперше повідомляють обурені водії.

Ідеться про перехід, що навпроти ТРЦ «ПортСіті». Водії кажуть, що іти раніше, ніж для пішоходів загориться зелений сигнал – уже тенденція. Пішоходи натомість відповідають, що і в роботі світлофора є проблеми.

У комунальному підприємстві «Луцьксвітло», яке опікується світлофорами у місті, кажуть, що ніяких проблем у роботі цього світлофорного об’єкта нема.

«Ми перевірили роботу світлофора – він працює згідно з циклограмою, все справно вмикається. Єдине – там доволі складна часова програма. Спочатку відбувається включення червоного світла для автомобілів, які ідуть з моста, але для авто, які їдуть з боку РАЦСу тим часом продовжує горіти зелений сигнал – щоб вони могли зручно повернути на «ПортСіті» або ж просто їхати прямо. Для пішоходів у цей час досі горить червоний. Але виходить, вони вже побачили, що з моста машини зупинилися, і починають іти на червоне світло», – розповів у коментарі журналістам сайту луцьких новин «Конкурент» директор підприємства Валерій Мазін.

Він наголосив, що пішоходам варто дотримуватися правил дорожнього руху. Адже за трохи для них також вмикається зелене світло. І щоб перетнути проспект Соборності, вони мають 29 секунд. Цього часу, за словами Валерія Мазіна, цілком достатньо, щоб велика група людей встигла перейти дорогу.