Волинь Новини

Перші випускники-магістри отримали дипломи про вищу освіту

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки розпочалися урочисті заходи з нагоди вручення дипломів магістрам.

Документ про здобуття вищої освіти 17 січня отримали вчорашні студенти факультету філології та журналістики, факультету історії, політології та національної безпеки та географічного факультету. На заході крім винуватців свята були присутні ректор Університету Анатолій Цьось, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, представники професорсько-викладацького складу.

Привітати новоспечених колег прийшли відомі випускники – голова Волинської обласної ради Григорій Недопад,  генеральний директор міжнародної компанії Modern-Expo Group, член Наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки Петро Пилипюк і журналістка видання Перший канал соціальних новин, лауреатка всеукраїнських професійних конкурсів Олена Лівіцька. Свого часу ці гості вчилися на трьох згаданих вище факультетах.

Почалося дійство як і годиться спільним виконанням Гімну України та вшануванням полеглих за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Першим із важливою подією у житті випускників привітав ректор закладу вищої освіти. «Ми з вами сформували нову філософію Університету, змінили його статут, створюємо нові умови для навчання. Ви отримали хорошу освіту, а далі все залежить лише від вас. Володимирові Мономаху належать дуже гарні слова: “Лінощі – усьому лихому мати: що людина вміє, то забуває, а чого не вміє, того ніколи не навчиться”. Справжнє навчання лише починається. І саме від активності й старанності залежатиме ваше майбутнє», – сказав Анатолій Васильович.

випускний

Також ректор нагадав цитату Богдана Ступки про те, що потрібно робити справу чесно, з душею і твоє обов’язково до тебе прийде: «Я вас закликаю так і робити. Бажаю вам реалізувати власний потенціал, міцного здоров’я й упевненості в досягненні своєї мети».

Григорій Недопад і Петро Пилипюк пригадали студентське життя та свої випускні. Григорій Недопад побажав випускникам, щоб отримані дипломи стали путівником у житті, а Петро Пилипюк – зробити правильний вибір стосовно свого майбутнього та подальшої зайнятості. Бізнесмен також згадав, як починав розвивати власну справу, та дав кілька порад для магістрів. Зокрема, добре виконувати свою роботу, чітко ставити цілі, шукати однодумців, які розділяють цінності.

випускний

«Щиро бажаю не боятися навчання і вчитися впродовж усього життя, бо тільки тоді ви не озиратиметеся і не думатимете, чому хтось успішний, а я ні. Керуйтеся своїми принципами і майте власну систему цінностей, головними з яких хай будуть чесність й оптимізм. Якщо будете чесними – вам буде легко жити і на вас не зможуть впливати жодні обставини. В Україні можна працювати чесно, платити податки і бути успішними. Реалізовувати свої таланти можна і на Батьківщині. Вірте в себе і свою країну», – мовив Петро Пилипюк.

випускний

Олена Лівіцька теж привітала випускників і зазначила, що в будь-якій професії важливо мати велику мрію, багато працювати і гарні люди поруч. «Коли ви виконуватимете два перші пункти, то вам завжди траплятимуться гарні люди. Тож нехай усе вдається», – резюмувала Олена Лівіцька.

випускний

Особливо щемливим було привітання, які прозвучали на адресу вже колишніх студентів факультету філології та журналістики від колишнього декана факультету, а нині проректора Юрія Громика. «Дорогі мої щасливі, красиві і, я впевнений, у майбутньому дуже успішні люди. Безмежно тішуся, що в моєму духовному житті, в моїй біографії, емоційному й інформаційному просторі були ви. Щиро тішуся, що сьогодні ви в статусі випускників. Досвід й емоційна сила, яку ви тут мали змогу формувати, сподіваюся, пригодяться вам у майбутньому. Доброго здоров’я, успіхів. Будьте щасливі», – сказав Юрій Громик.

випускнийвипускний

Після вітальних слів ректор разом із успішними випускниками вручили грамоти найкращим магістрам і дипломи про здобуття вищої освіти.

випускнийвипускний

На завершення випускники подякували своїм наставникам і зробили спільне фото на згадку.

випускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускнийвипускний

 

Відділ інформаційної політики 

Фото Олега БУРЛАКИ