Волинь Новини

Назар Романюк розповів, як і коли запрацює обласний електронний квиток на Волині

Назар Романюк, директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА, каже, що обласний електронний квиток запрацює протягом 2022 року. А вже в лютому розробники покажуть бета-версію спеціального додатку.

Про це він розповів 14 січня в ефірі 12 каналу.

Так, за словами чиновника, протягом березня-квітня додаток має почати працювати за частиною напрямів внутріобласних маршрутів. “Вже можна буде їхати, прив’язати свою банківську карту і купити квиток на даний автобус… Всю область ми закриємо до кінця 2022 року”, – мовив він.

В області діє більше 100 перевізників і не кожен з них може забезпечити та реалізувати програму електронного квитка.

“Ми все їм організуємо, ми все діджиталізуємо. Це буде за сприяння та підтримки голови ОДА Юрія Погуляйка і народного депутата Валерія Стернійчука… Розпочнемо додатком в смартфоні, а завершимо валідацією, банківською карткою і додатковою карткою, яка буде продаватися в громадах, бо ми маємо прийти до пільгового приїзду, щоб захистити всі верстви населення”, – пояснив Назар Романюк.

Для людей, які не матимуть змоги розрахуватися карткою, буде організована можливість оплатити проїзд готівкою за умови отримання квитка з QR-кодом від водія. Крім того ведуться консультації з податкової щодо правильної організації цього процесу.

Назар Романюк додає, що мета проекту не лише зменшити обсяги “чорної готівки”, яка становить близько 80%, а й зробити процес перевезень максимально комфортним та вигідним для мешканців області. Мовляв, людина в режимі онлайн бачитиме рух автобусів та вартість проїзду і зможе вибирати рейс, який їй буде зручний за ціною і за часом.