Волинь Новини

Стало відомо, скільки коштує річне перевезення пасажирів у тролейбусах Луцька

У Луцьку нараховуватимуть послугу за перевезення пасажирів за кілометраж.

Департамент економічної політики Луцької міської ради замовив послугу з місцевого наземного електротранспорту у «Луцького підприємства електротранспорту» за 60 мільйонів гривень. Про це відомо із сайту «Прозоро».

Так в тендерній документації зазначено, що обсяг транспортних послуг становить 2 504 700 км., який вартуватиме для бюджету міста 60 мільйонів гривень. Надаватиме такі послуги, фактично єдине підприємство, яке має електротранспорт – «Луцьке підприємство електротранспорту».

Таким чином 1 кілометр перевезення пасажирів вартуватиме 23, 95 грн.

Зі слів керівництва підприємства, у них є 50 одиниць техніки, яка є у справному стані, а всього на підприємстві є 55 одиниць техніки.

До слова, Луцьк планує оновити тролейбусне депо та отримати 29 нових тролейбусів у 2022 році, а до кінця 2023 року кількість нових тролейбусів становитиме вже 59 одиниць.

Зауважимо, що при впровадженні Е-квитка у Луцькому депо наголошували про економію та чітку фіксацію пасажирів, а відповідно прибутків за перевезення. Однак, щороку «Луцьке електротранспорте підприємство» отримувало до 60 мільйонів гривень на компенсацію перевезення пільговиків. Нині, ситуація змінюється і знову грядуть реформи в перевезенні пасажирів у Луцьку.