Волинь Новини

Син волинського депутата, якого спіймали на вимаганні хабарів, хотів отримати службову квартиру

На засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке відбулося 13 січня, розглядалося питання про видачу ордерів на службові квартири.

Серед тих, хто претендував на двокімнатну квартиру в новобудові на вулиці Глібова, був начальник відділу призову Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Анатолій Герез, – пише Ковель медіа.

Нагадаємо, нещодавно його було затримано співробітниками Служби безпеки України поблизу військкомату під час отримання хабаря від одного із місцевих мешканців. Правоохоронці підозрюють офіцера на систематичному вимаганні хабарів.

На виконкомі начальниця відділу обліку, розподілу та приватизації житла Ніна Іваненко з приводу видачі ордерів пояснила:

Даний проєкт рішення стосується видачі ордерів на службові житлові приміщення, які є службовим фондом Ковельського гарнізону і є власністю Міністерства оборони. Згідно даного проєкту рішення, надається одна квартира із звільненого фонду і три квартири в новобудові для військовослужбовців

До речі, подання виконкому на видачу ордерів вніс квартирно-експлутаційний відділ міста Володимира-Волинського від 10 грудня 2021 року. Громадська комісія з житлових питань, яку очолює заступник Ковельського міського голови Віктор Жигаревич, на своєму засіданні 29 грудня рекомендувала виконкому прийняти це рішення.

На виконкомі міський голова Ігор Чайка застопорив прийняття рішення по Анатолію Герезу.

Дивіться, там є одна така неоднозначна ситуація. Я хотів би порадитися із членами виконкому. У пункті четвертому планується ордер на двокімнатну квартиру в будинку №8 на вулиці Глібова майору Герезу Анатолію Сергійовичу, який, як ви знаєте… Нещодавно трапилася надзвичайна подія. Він був затриманий і обвинувачується у кримінальному правопорушенні. Можливо, ми все таки якби дочекалися результату. Звичайно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв, але я вважаю, що правильно буде, якщо ми цей пункт вилучимо з цього, а інших людей, які тут пропонуються, затвердити, щоб вони не страждали від цього рішення. А далі, якщо не підтвердиться ця інформація, ми повернемося і надамо – запропонував він.

Пропозицію міського голови члени виконкому підтримали одноголосно.

В останній декларації про доходи та майно, яку Анатолій Герез подав 17 лютого 2021 року, вказано, що він має у своїй власності три земельні ділянки (0,15 га, 0,12 га, 0,15 га), дві з них розташовані в селі Колодяжне, а одна – не зазначено, де саме знаходиться у Ковельському районі. Дружина Олена Герез має квартиру в місті Хмельницькому.

Як уже повідомлялося, його батько – відомий на Ковельщині аграрник Сергій Герез, депутат Ковельської районної ради від Аграрної партії України; член постійної депутатської комісії з питань сільського господарства, екології та земельних ресурсів; директор та один із засновників сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю імені Лесі Українки у селі Колодяжне (один із кінцевих бенефіціарних власників – бізнесмен та депутат Волинської обласної ради Іван Смітюх).