Волинь Новини

Українські заробітчани розповіли про зворотній бік пошуку роботи в країнах ЄС

Українців, охочих виїхати за кордон в пошуках кращої долі, щороку більшає, втім, мало хто з них замислюється, що, крім «спокусливих» зарплат, вартість життя на чужині також дорожча.

Заробітчанин Андрій Зеланс розповів, що на обіцянки високих зарплат за кордоном спокушатися не варто: як правило, на них можуть розраховувати лише ті, хто працює на шкідливій роботі або є висококваліфікованим фахівцем. Про це йдеться в сюжеті “5 каналу”.

“У країнах Євросоюзу ціни вдвічі вищі – на харчування, на побутову хімію, на ті ж послуги краси. Кілька місяців я жила в Польщі й можу сказати, що це просто невигідно.

У мене є знайомий, який працював у Польщі рік, працював абсолютно легально, але графік був виснажливий – по 12 годин, один вихідний на тиждень та плюс йому не заплатили за останній місяць. Навіть страшно припустити, що може бути, якщо влаштуватися нелегально”, – розповіла киянка Анастасія Яременко.

Експерти у свою чергу наголошують, що наразі рівень оплати праці для фахівців та представників робочих професій в Україні цілком конкурує з обіцяною за кордоном винагородою.