Волинь Новини

Мешканець Горохівського краю побив і пограбував відомого українського журналіста

Як стало відомо, днями у Києві пограбували журналіста та співзасновника «Громадського радіо» Андрія Куликова. Серед нападників – 23-річний житель Горохівщини.

У коментарі «Детектору медіа» Куликов повідомив, що інцидент стався у п’ятницю, 7 січня. Журналіст зазначив, що не пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю.

Відомо, що четверо чоловіків підійшли до потерпілого і попросили закурити. Отримавши відмову, вони його побили, відібрали три тисячі гривень, банківську картку та мобільний телефон.

Поліція повідомляє, що встановила місцеперебування двох грабіжників та виявила їх в одному з хостелів.

«Грабіжниками виявилися раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний Вадим Д. уродженець Арбузинського району Миколаївської області та 23-річний Юрій Л. житель Горохівського району Волинської області, який наразі перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку. Їм загрожує до шести років тюремного ув’язнення. Правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до пограбування», – повідомили у поліції.

До слова, розпочато кримінальне провадження, слідчі повідомили затриманих про підозру.

Проте, як стало відомо Район.Вараш від членів спілки журналістів України, станом на 11 січня за вчинення кримінального правопорушення поліцейські викрили та затримали ще двох нападників. Серед них, зокрема раніше судимий 23-річний Василь М., житель Вараша та 24-річний Андрій В., раніше судимий житель Шаргородського району Вінницької області.