Волинь Новини

“Надихають маленькі вулички Горохова, якими бігав у дитинстві”, – відомий волинський художник про рідне місто

Як стало відомо, уродженець міста Горохів, художник Юрій Домовєсов розпочав роботу над серією картин про рідне місто, куди чоловік повернувся з Одеси, де прожив останні 30 років.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповів художник, його надихають маленькі вулички Горохова, якими бігав у дитинстві, знайомі краєвиди та цікаві будівлі. Юрій Домовєсов відтворює на полотні сучасну архітектуру міста, а також пише краєвиди Горохівщини зі старих фотографій і листівок.

60-річний чоловік створює картини у своїй майстерні, проте щодня виходить на вулиці міста, аби зробити ескізи.

«Про Горохів мало чого було написано на полотні, то я так стараюсь. Є Горохів, якого вже немає, є старі фотографії і я хочу зробити таку ретроспективу, свіжі роботи. Коли є сонечко, я не можу сидіти вдома, біжу на пленер і знаходжу якісь такі місця», – зазначив волинянин.

Чоловік розповів, що його батька був репресували за радянських часів, тому отримати художню освіту у рідному місті не міг. Переїхав до Одеси, де працював у художніх майстернях, вчився у різних митців, захопився дизайном. У 90-х Юрій розробляв етикетки до перших товарів, які почали виготовляти в незалежній Україні, розмальовував будівлі, годинами малював море.

«У Горохові такий інтерес, що я просто затремтів. У місті, коли працював над етюдом підходять молоді хлопці, пригощають мене водою солодкою, смаколиками. В Одесі такого не бачив», – розповів Юрій Домовєсов

До слова, у колекції художника Юрія Домовєсова є пейзажі, портрети, графіка та дружні шаржі. Також чоловік розписує стіни й творить дизайни, власноруч робить рами для картин і мольберти.

Скільки картин намалював – не рахує. Каже, що хотів би у майбутньому влаштувати виставку пейзажів рідного міста.