Волинь Новини

У Луцьку скоро не буде Старого ринку

Волинська облспоживспілка невдовзі забере своє майно і звільнить територію під Центральним ринком у Луцьку.

Про це повідомляє «Інсайдер медіа».

У відеосюжеті йдеться про те, що таку інформацію не на камеру озвучив виданню директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Веніамін Туз.

Таким чином, пан Туз опосередковано підтвердив інформацію, яка гуляє в одному з телеграм-каналів: мовляв, якщо Волинській облспоживспілці продадуть землю під Завокзальним ринком (його ще називають «Варшавкою»), та в обмін звільнить ділянку на Старому ринку (так в народі називають ринок «Центральний»).

За інсайдерською інформацією, будівлі, розташовані на Старому ринку, невдовзі викупить і знесе наближена до одного з народних депутатів від Волині фірма. На це місце в неї вже є свої плани.

Нагадаємо, Луцька міська рада на сесії 22 грудня 2021 року ухвалила рішення продати Волинській облспоживспілці у власність 3,4982 га землі під ринком «Завокзальний», що на вул. Карпенка-Карого, 1. Згідно з рішенням, за цю ділянку місто отримає у свій бюджет 20 мільйонів 162 тисячі 180 гривень, причому зразу – лише половину цієї суми, а решту покупець має сплачувати рівними частками щоквартально аж до 30 жовтня 2025 року.

Також нагадаємо, 16 вересня Луцька міська рада віддала в оренду земельну ділянку під Центральним ринком, що на вулиці Глушець, товариству з обмеженою відповідальністю «Луцький ринок».

Згідно з даними Youcontrol, ТзОВ «Луцький ринок» зі статутним капіталом 6 мільйонів 300 тисяч гривень створене щойно 23 липня 2021 року, його керівник – голова Волинської облспоживспілки Марта Іванівна Кандиба, 80% акцій має облспоживспілка, по 7% – ТзОВ «Завокзальний ринок» і СТ «Луцький центральний ринок», 6% – СТ «Центральний ринок м. Луцьк».

До того Волинська облспоживспілка тривалий час судилася з Луцькою міською радою щодо продовження терміну оренди землі для обслуговування будівель, розташованих на Старому ринку, які перебувають у її власності.

Аби виграти справу, Луцькрада 2 липня 2020 року роз’єднала земельну ділянку загальною площею 2,2125 га під Центральним ринком на чотири частини. Та вже 30 липня 2021 року на сесії ухвалили рішення знову об’єднати ці ділянки в одну.

«Поки що вирішили дати можливість платити кошти, тому що орендар не має можливості платити у зв’язку з відсутнім договором і тим, що ділянки поділені, – пояснював такі метаморфози після сесії міський голова Ігор Поліщук. – Для того, щоб дати можливість заробляти 250 тисяч гривень додатково, вирішили дати поки що тимчасово в оренду. І той досвід судових рішень, який в нас був (а саме по розділенню земельних ділянок, про припинення договорів оренди), фактично всі судові рішення були нами виграні. Вони свідчать про те, що в будь-який момент ми зможемо знову це запустити».