Волинь Новини

Може затопити трасу: на Волині прогнозують підняття рівня води

У західних регіонах України найближчими днями очікується підвищення рівня води у річках. Через що можуть бути затопленими дороги країни.

Про це повідомляє прес-центр ДСНС, передає Молодий Буковинець.

Так, 5 січня, в нижнiх течiях річок Закарпатської області та на Тисi продовжуватимуться підвищення рівнів води на 0,5-1,0 м над рівнями на 08:00 5 січня.

Зокрема, синоптики прогнозують, що таке підвищення спричинить затопленням заплави річок Тиса біля постів Тячiв і Хуст, Рiка- Хуст, Тересва – Нересниця, Боржава – Верхні Ремети, Латориця – Мукачево, Шопурка- Кобилецька Поляна (оголошено 2 рiвень небезпеки – помаранчевий).

Також 5-7 січня на Латориці біля Чопа, продовжиться підвищення рівня води на 2,0-2,5 м, з виходом води на заплаву та можливим початковим затопленням дороги м.Геївці-Тисянка Ужгородського району Закарпатської області (оголошено 2 рiвень небезпеки – помаранчевий).

Разом з тим 6-9 сiчня на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкується відновлення пiдйомів рiвнiв води на 0,1 – 0,5 м над рiвнями на 08:00 5 сiчня, мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву. На р. Захiдний Буг  продовжиться подальше затоплення заплави.