Волинь Інтерв’ю Новини

Для мене найбільше досягнення – це мої три донечки, – Максим Клим’юк

Сучасний ритм життя та гаджети зближують нас. Повсякденною нормою для активних людей XXI століття стало тримати в одній руці чашечку ароматної кави, а в іншій – телефон, аби спілкуватися. За філіжанкою кави ми відкриваємо людину такою, якою вона є в побуті, на роботі, у житті в цілому. Реалізована, активна, цікава, успішна особистість завжди привертає увагу суспільства. В новій рубриці «Кава онлайн» почуємо мудрі думки від підприємця, співзасновника комплексу відпочинку «OstrivOk», громадського діяча та керівника численних проєктів, депутата двох скликань Володимир-Волинської міської ради Максима Клим’юка.

  • Яку каву Ви любите? Скільки чашок кави Ви пєте в день?

Я люблю подвійне еспресо. Обожнюю каву бренду «Chernyshoff Coffee», досить уже відомого у Володимирі-Волинському. За день я випиваю дві  чашки кави в першій половині дня.

  • З чого починається Ваш ранок?
  •  Мій ранок починається не з кави, а з води із медом та лимоном. Тоді я відвідую спортзал і плаваю в річці Луга у будь-яку погоду, не важливо, літо це чи зима. До сніданку ставлюся дуже відповідально, адже знаю, що мій наступний прийом їжі може бути наступний сніданок.

 – Як любите відпочивати?

У нас троє донечок, тому про пасивний відпочинок мова не йде. Моя старша донька – чемпіонка України з лижного спорту, кандидат в майстри спорту. Тому ми багато років традиційно їздимо на лижі.

 Ви  співзасновник території дозвілля відпочинкового комплексу «ОstrivoOk». Дайте ТОП-поради вдалого відпочинку.

Люди, які називаючи себе трудоголіками, перестають бути продуктивними. Відпочинок дуже важливий й не можна його недооцінювати. Найкращий відпочинок – це подорожі, тому, якщо є можливість, мандруйте.

Яке місце в Україні Вас найбільше вразило?

 З міст України мені сподобався Кам’янець-Подільський, в якому є найвищий міст в Україні. І я стрибав з нього з банджі. Нещодавно відкрив для себе Тунель кохання.

 Ваша найцікавіша подорож.

Це на свій день народження ми з сім’єю відвідали Відень. Побували у Шернборському палаці, тут неймовірно сподобалися територія, рослинність, фонтан поряд.

 Маєте хобі?

Так, це стрибки з парашутом.

 Яку навичку хотіли б набути, якби не були обмеженими в часі?

 Я хотів би знати мови. Зараз відвідую курси англійської та польської мов. Прагну деякі книги вільно читати мовою оригіналу.

Ніколи не думали написати книгу про своє життя?

До виборів, коли я виходив в останній прямий ефір, я пообіцяв людям, що напишу книгу «Як пройти через вибори і залишитися людиною?» Чесно кажучи, вже працюю над цим.

Хто з полiтикiв викликає у Вас довіру та є авторитетом?

Анатолій Гриценко та Сергій Тігіпко.

 Що Ви зробили б для свого міста, якби у Вас була необмежена кількість грошей?

 Мені дуже хочеться зробити Володимир-Волинський туристичним, комфортним для жителів та гостей міста. Реконструювати центральну площу і парк, зробити вулиці в центрі міста гарними і побудувати чисті вбиральні. Вибагливому туристу потрібна інфраструктура. Він хоче жити в європейському готелі, гуляти красивими вулицями, зайти в сучасну кав’ярню. Чим більше сучасних локацій, тим краще. Розвиток туризму – це ж свого роду розвиток інвестицій. Мені хочеться, щоб молодь, діти любили своє місто.

 Яку реформу Ви започаткували б першою?

 Пріоритет – це здоров’я та життя людини. Рано чи пізно ми потравляємо в лікарню, тим паче зараз, в період пандемії. Тому розвиток медицини – це питання номер 1. Здорова нація – щаслива нація.

 Чи хотіли б жити в іншій країні? Якщо так, то в якій і чому?

 Я не так багато де був. Але, поїхавши у Польщу, був вражений рівнем медицини та ставленням до людей. В іншій країні жити не хотів би, але хотів би, щоб кращі умови були в Україні.

 Чим пишаєтеся у своєму житті?

Для мене найбільше досягнення – це мої три донечки. Багато подій підтвердили, що найважливіше – це сім’я, найголовніше – це діти.

Перше враження про Вашу дружину?

 Перший раз я побачив її маленькою, коли ми вчилися в паралельних класах. Це був третій клас, пам’ятаю перерву, на якій я тихенько виходжу з класу і вона щось голосно говорить. Я подумав: «Яка голосна дівчинка». Це була перша наша зустріч, але я її запам’ятав. Її перевели в іншу школу. Пройшли роки. І вже наступного разу ми зустрілися на вечірці друзів, коли я навчався у 10-му класі. Це була зовсім інша дівчина: виважена, спокійна, тихенька. Вона мені дуже сподобалася.

 По чому формуєте перше враження про людину?

 Перше враження – зовнішній вигляд людини, риси обличчя. Для мене насправді не важлива зовнішність, але перше враження формується мимоволі. Друге враження буває набагато сильніше, ніж перше, й часто змінює перше враження про людину.

Людина, яка найбільше вплинула на Вас у житті?

 Моя перша донька. Коли вона з’явилася на світ, це були неймовірні емоції, це як 100 стрибків з парашутом. Вона настільки на мене вплинула, що я деякі свої життєві звички змінив. Важливо знати, що хтось від тебе залежить.

 Розкажіть про найкращого друга.

Мій друг дитинства Олександр, з яким я виріс. У нас дуже багато цікавих спогадів. Хоч ми й далеко один від одного, нас розділяють сотні кілометрів. Але я впевнений, якщо його запитати, то він з гордістю назве мене найкращим другом.

 Що потрібно створити, чого ще не існує?

 Еліксир здоров’я та молодості.

Ваше ставлення до соціальних мереж?

Чи можна для себе щось взяти позитивне із соціальних мереж? Так, це можливість спілкування з людьми на відстані, швидко передати інформацію. Соціальна мережа  це майданчик, де люди можуть висловити свою думку. Чи є негатив? Так, є. Знову ж таки, необмежений доступ молоді та дітей до різної інформації. В мене був період, коли я майже на рік заблокував себе у всіх соціальних мережах. Хотів від них відпочити і почував себе чудово. Коли я через один рік повернувся, побачив, що нічого не втратив.

 Найяскравіший спогад з дитинства.

 Це двір в невеличкому містечку Чуднів на Житомирщині. В дитинстві я проводив всі літні канікули в бабусі. В цьому дворі ми гралися, бігали, будували свої будинки, лазили по деревах, цупили яблука.

 Яку професію Ви хотіли би спробувати в житті?

 Мені подобається професія пілота. Я дуже хотів би сісти за штурвал пасажирського літака.

Як Ви навчалися в школі? Який Ваш улюблений предмет?

 Я навчався на відмінно і дуже любив математику.

Розкажіть про диво, яке трапилось у Вашому житті.

 Я вірю в дива. Можу розповісти вам про останній випадок. Ми з сім’єю подорожували Україною, трохи не розрахували з пальним, їдемо, а заправних станцій немає. Коли пального лишилося дуже мало, ми доїхали до заправки, на якій вже декілька годин не було світла, заправка не працювала. Почувши, що наступна заправка далеко, зрозумів, що точно не доїду. Поки я відійшов поговорити по телефону, увімкнулося світло, почав заправляти авто. І тільки заправився, світло знову зникло.

 Якби можна було отримати надзвичайну здібність, яку Ви обрали б?

 Я був би щасливий, якби міг лікувати людей. Для того щоб бути щасливим, потрібно робити щасливими інших людей.

Як уявляєте своє життя через 10 років?

Хочу, щоб роки не заважали відчувати смак життя. Нехай через 10 років будуть такі події, які примусять любити це життя набагато більше і глибше. Я хочу, щоб поруч були мої діти й ті самі люди, які є зараз, бо, на жаль, з роками люди йдуть з життя.

 Три речі, які роблять Вас щасливим.

 1) Це досягнення моїх дітей. 2) Мене тішить моя бабуся, якій 85 років. 3) Мене роблять щасливим люди, які з роками залишаються поруч, і я радію, коли в моєму житті з’являються нові люди.

Спілкувалася: Олена Бекеша. Локація: Noble Restaurant

Опубліковано People UA №3 (55) зима 2021