Загальновідомо, що смажена їжа шкідлива, але дехто її любить настільки, що не в силі відмовитися. Нутриціологиня Каріна Настенко дала рекомендації, як зменшити шкоду від процесу смаження.
Про це йшлося у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 27 грудня.
«Якщо ми любимо смажену картоплю – її можна їсти, але не кожен день і не на вечерю, а раз у тиждень. Проте ми завжди своїм клієнтам пропонуємо альтернативу смаженій картоплі. Ми запитуємо: «Чому ти любиш смажену картоплю?». Відповідь: тому що у неї дуже смачна скоринка, і мені подобається, як вона хрустить». Тоді давайте приготуємо її у духовці – теж буде хрустіти і теж буде такий же смак. Але з мінімальною кількістю олії», – каже нутриціологиня.
Найкраще ж картоплю все-таки не смажити, запевняє вона, а варити, пекти, готувати на вогнищі.
Якщо ж її смажити, то варто пам’ятати декілька правил.
«Ми рекомендуємо смажити на оливковій, кокосовій, кукурудзяній олії. Якщо ж ми наливаємо пів сковорідки соняшникової олії, туди кидаємо картоплю і це все смажимо – це не здорово… Потрібно купити гарну сковорідку і тільки змазувати олією дно», – наголосила Каріна Настенко.
Загалом олія – це правильний жир, наголошує вона. Щодня потрібно з’їдати 1-2 столові ложки цього продукту, наприклад, заправляючи салати.
Нагадаємо, Каріна Настенко також розповіла, із чого починати правильне харчування, і пояснила, які продукти краще обирати для правильного харчування та коли і як їх правильно споживати.