Новини

Пожежа в “ковідній” реанімації: в якому стані потерпілі та чи відома вже причина

У зв’язку з трагедією у лікарні обласна влада оголосила завтра на Прикарпатті день жалоби.

Після трагедії у Косові на Прикарпатті, де нічна пожежа у “ковідній” реанімації забрала життя трьох людей, а ще трьох намагаються врятувати, урядовці видали розпорядження. На реанімації усіх районних лікарень чекають перевірки на протипожежну безпеку, а медиків – додатковий інструктаж по роботі з кисневим обладнанням.

Про те, в якому стані потерпілі і чи відома вже причина пожежі – 29 грудня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зараз у обласній лікарні залишаються двоє потерпілих . Одна з жінок – 46-річна санітарка балансує між життям і смертю. У неї 90% обпеченого тіла. Стан критично тяжкий. Пацієнтка на штучній вентиляції легень.

Щодо причин пожежі  – кажуть, начебто одна з працівниць реанімації запалила свічку за упокій хворого, який щойно помер. А повітря реанімації було перенасичене киснем –  працювали одночасно 5 концентраторів. Через вогонь від свічки зайнялося миттєво все в палаті.

В обладміністрації відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій. І там озвучили основну версію причини пожежі. Свічка там фігурує. Але не лише вона. Є масштабніші чинники – несправність комунікацій, які підводили кисень до палат.

У реанімації, крім померлого, було ще 6-ро хворих. 3-х з них евакуювали рятувальники. Ще один “ковідний” хворий був на межі життя і смерті. І коли виник вогонь – помер, ще 2 згоріли живцем. Через пожежу в лікарні прорвало трубу і в кількох відділеннях зникло опалення. Врятованих пацієнтів реанімації перевели до інших корпусів цієї і Коломийської лікарні.

У зв’язку з трагедією у лікарні обласна влада оголосила завтра на Прикарпатті днем жалоби. Просить скасувати усі розважальні заходи. А урядовці вже розпорядилися перевірити протипожежну готовність у всіх реанімаціях районних лікарень.