Волинь Новини

12 гривень за проїзд у луцьких тролейбусах: що відомо

Проїзд тролейбусом у Луцьку має коштувати 12 гривень. Інакше Луцьке електротранспортне підприємство не може бути прибутковим.

Про це 28 грудня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради заявив міський голова Луцька Ігор Поліщук. Повідомляє ІА Конкурент.

За словами Ігоря Поліщука, у Луцьку досі найдешевший проїзд за користування тролейбусними послугами – 4 гривні. Через це воно не може бути прибутковим. Через підвищення тарифів на електроенергію та подорожчання запчастин для тролейбусів вона дорожчає, а вартість проїзду не змінюється.

Ігор Поліщук порівнює інші міста України, коли проїзд давно коштував 8 гривень. Він пояснює, що стан тролейбусів безпосередньо залежить від вартості проїзду.

«Міста Європи часто наводять у приклад: як там добре їздити на тролейбусі. Звичайно, це добре! Ви заплатили 1,5 євро (50 гривень) і їдете. За ці кошти можна купувати нові тролейбуси в Європі та утримувати їх у хорошому стані», – зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова додав, що економічно обґрунтований збір для Луцька становить 12 гривень. Однак, якщо це буде схвалено, люди просто перестануть їздити.

Водночас міський голова нагадав, що, незважаючи на труднощі, у Луцьку з’явиться 17 нових тролейбусів, а також нова лінія тролейбусів.