Волинь Новини

На Волині зменшилася захворюваність на COVID-19

Волинь вперше, відколи потрапила до червоної карантинної зони, не перевищує індикаторних показників, — повідомила під час брифінгу заступниця директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська.

Станом на 23 грудня, область за всіма шістьма індикаторними показниками не має перевищень.

“Показник виявлення випадків інфікування стабілізувався лише перший день. Він нижчий від 20% і становить 18,1 %. Цей показник повинен ще кілька днів залишатися на цьому ж рівні і після цього нашу область за рішенням ТЕБ та НС можуть вивести з червоної зони”, — зазначила епідеміологиня.

Зі слів Лариси Дудковської, динаміка захворюваності та завантаженість на медичну систему теж стабілізується: “Завантаженість ліжок з киснем коливається від 25 до 28% при нормативному 65%. Рівень госпіталізації 38% на сто тисяч населення при нормативних показниках 60%. Динаміка рівня госпіталізації 0,8% при нормативному не більше 50%”.

Найвищим залишається показник виявлення нових випадків захворювання 200-400 людей, але він не перевищує індикаторах показників червоної зони, — говорить Лариса Дудковська.